بهمن 1402

۱۰ نشانه افراد ذاتن باهوش

آیا هوش افراد ذاتی است؟   این سوالی است که سال‌هاست که ذهن دانشمندان را نیز درگیر خود نموده است. باهوش و زرنگ بودن با ذاتن بسیار باهوش بودن یکی نیست. هوش ذاتی تنها به میزان دانش شما بستگی ندارد، بلکه نحوه استفاده از آن دانش هم مهم است. به گزارش روزیاتو، تشخیص این نشانه‌ها …

۱۰ نشانه افراد ذاتن باهوش ادامه »

نشانه شناسی و کاربرد آن در روانشناسی« اومبرتو اکو»

نقش اومبرتو اکو در فلسفه و نشانه‌شناسی   نشانه شناسی دیدگاه ارزشمندی در مورد مطالعه رفتار ، شناخت و ارتباط انسان ارائه می‌دهد. دانش روانکاوی که سیگموند فروید, بنیانگذار این دانش است, اغلب شامل تفسیر نمادها و علائم در درک فرآیندهای ناخودآگاه است. نشانه شناسی چارچوبی را برای کاوش در ابعاد نمادین روان فراهم می‌کند. …

نشانه شناسی و کاربرد آن در روانشناسی« اومبرتو اکو» ادامه »

چرا باید رمان «ابله» را خواند

رمان «ابله از فئودور داستایووسکی»   اگر آثار کلاسیک را دوست دارید و می‌خواهید نویسنده خوبی شوید. بهترین الگوی رونویسی که از تمرین‌های اولیه نویسندگی است غیر از  این کتاب پیدا نخواهید کرد. نحوه نگارش این کتاب و شخصیت‌پردازی‌ها و شروع پرکشش کتاب خود نمایانگر توانایی قلم نویسنده است که بهترین الگو بودنش از صفحات …

چرا باید رمان «ابله» را خواند ادامه »

دوباره شکفتن

زندگی خود را از نو بسازید   جوهر عشق رنج بردن برای چیزی و پروردن آن‌ است. «اریش فروم» فصل دوم    ماه‌بانو در حال نوشتن تکالیفش است که ناگاه گوشش به گفت‌وگوی مادر و عمه‌اش تیز می‌شود. حاجی محمد علی‌اکبر دوست داشتنی‌اش دخترش را قل دیگر شهربانو را در سیزده سالگی‌اش کشته است!   …

دوباره شکفتن ادامه »

دوباره شکفتن

زندگی خود را از نو بسازید   قسمت اول   جوهر عشق رنج بردن برای چیزی و پروردن آن‌ است.   «اریش فروم»    تصمیم قاطعانه   وقتی ماه‌بانو  پس از هشت سال زندگی مشترک برای اولین بار قاطعانه مقابلش می‌ایستد و می‌گوید دیگر به آن شهر افیون زده برنمی‌گردد و نمی‌خواهد آزموده را دوباره بیازماید، …

دوباره شکفتن ادامه »

هر روز یک مطلب از «کارل گوستاو یونگ»

روزی یک قطره روانشناسی با یونگ این پست هر روز کامل می‌شود. از امروز تصمیم گرفتم تا با نوشتن یک جمله یا نوشته یا نظریه از کارل گوستاو یونگ شما رو با او و روانشناسیش بهتر آشنا کنم. اول یک معرفی مختصر از ویکی‌پدیا می‌ذارم. کارل گوستاو یونگ (آلمانی: Carl Gustav Jung; زاده ۲۶ ژوئیه ۱۸۷۵ – …

هر روز یک مطلب از «کارل گوستاو یونگ» ادامه »

داستان مردی که همه را مقصر می‌دانست

پسرخاله‌اش بود و سه سال از او کوچکتر. بسیار خوش‌قلب و ساده‌دل  و خوش صحبت با چهره‌ای دوست‌داشتنی و جذاب. همه دوستش داشتند اما ساده‌دلی‌اش موجب بی‌اعتباری و گاه تمسخرش از جانب اطرافیان می‌شد. از همه نظر متفاوت بودند و شاید علت جلب توجه‌اش به او همین متفاوت بودن‌شان بود. سیزده ساله بود که برای …

داستان مردی که همه را مقصر می‌دانست ادامه »

بانک قصه من

این پست به مرور تکمیل می‌شود. این پست با پیشنهاد استاد کلانتری عزیز در دوره توسعه فردی و حرکت قطعه نویسی پیشنهاد داده شد. من از امروز شروعش کردم باشد که بانکی از قصه‌های خواندنی شود. بانک قصه من   🔴۱. به جمع‌های ساده نپیوندید، رشد نخواهید کرد، جایی بروید که انتظارات و خواست‌های عملکردی …

بانک قصه من ادامه »

بهترین مراقب کیست

مراقب   امروز در با من بنویس ساعت ۱۲  به تاریخ چهارشنبه ۶.۱۰.۱۴۰۲ پگاه جهانگیرنژاد عزیز تمرین نوشتن را انتخاب تصادفی یک کلمه از فرهنگ طیفی پیشنهاد دادند. به محض نگاه کردن بر صفحه کلمه مراقب انگار بولد شد و من تند تند نوشتم وحاصلش این یادداشت شد.   مراقب. مراقب بودن از نظر من …

بهترین مراقب کیست ادامه »

چگونه با خودشناسی بهتر زندگی کنیم؟

خودشناسی به شناخت علایق، آرزوها، نقاط قوت و ضعف، ترس‌ها، خواسته‌ها و ویژگی‌های شخصیتی اشاره دارد که در نهایت منجر به شناخت اهداف فردی، شغلی و اجتماعی در زندگی می‌شود. خودشناسی را می‌توان شناخت عوامل محیطی و ارثی موثر بر شخصیت و قرار دادن آن‌ها در جهت رسیدن به موفقیت و آرامش در زندگی نیز …

چگونه با خودشناسی بهتر زندگی کنیم؟ ادامه »

چگونه کتاب بخوانیم تا نویسنده‌ی بهتری شویم

  اگر می‌خواهید نویسنده خوبی باشید، با بیشتر خواندن  شروع کنید. خواندن کتاب‌ها با ژانرهای مختلف افق دید شما را وسعت می‌بخشد و روش‌هایی را برای استفاده در نوشته‌های خود در اختیارتان قرار می‌دهد. نویسندگان مشتاقی که عادت به خواندن دارند، از کتاب‌هایی که می‌خوانند چیزهای زیادی یاد می‌گیرند. برای کشف روش‌های نوشتاری خلاق و …

چگونه کتاب بخوانیم تا نویسنده‌ی بهتری شویم ادامه »

برای مادرم

کاش می‌دانستم آخرین بار است که به آن چشم‌های از فروغ خالی گشته و دردمند می‌نگرم.     در «بامن بنویس شعر نویسی دانیال مرادی» بودم که صدایم کردی با شتاب به بالینت آمدم. بیشتر از پنج ماه است که سرطانت متاستاز داده و به شکم و ریه‌ات رسیده و هر دو دچار آب‌آوردن شده …

برای مادرم ادامه »

۷ کاربرد هوش مصنوعی در کسب و کارها

این پست به مرور کامل‌تر می‌شود. هوش مصنوعی (Artificial Intelligence یا AI) به عنوان یکی از فناوری‌های برجسته دهه‌های اخیر، تغییرات اساسی را در صنایع و کسب و کارها به ارمغان آورده است. این تکنولوژی، توانمندی ماشین‌ها را به اندازه‌ای ارتقاء داده است که آن‌ها قادر به یادگیری، تفکر و اتخاذ تصمیمات هوش مشابه انسانی …

۷ کاربرد هوش مصنوعی در کسب و کارها ادامه »

آموزه‌ای از تجربه تدریس

  تازه لیسانس پژوهشگری‌اجتماعی یا جامعه‌ شناسی‌ام را گرفته بودم که در شیراز ازدواج کردم و ظرف پنج سال صاحب دو پسر شدم. بنابر شرایط خاصی مجبور به دادن درخواست دبیری در شیراز شدم و آموزش و پرورش  دو سال بعنوان طرح به شهرستان یا روستا می‌فرستاد. مرا به عنوان دبیر زبان به اوز لارستان فرستادند. …

آموزه‌ای از تجربه تدریس ادامه »

۱۰ معیار روزانه من

این پست به مرور تکمیل می‌شود.   گاهی از خود بپرسید که اگر خود را ملاقات می کردید، آیا از خودتان خوشتان می آمد؟! از کتاب اسرار موفقیت #آنتونی_رابینز   ۱۰ معیار روزانه من   ۱. کیفیت خواب شبانه (خواب کافی) از صبح یکشنبه ۱۷ دی ماه که مادرم نیز به دیدار پدرم شتافته به …

۱۰ معیار روزانه من ادامه »

خلاصه کتاب «خاطرات یک آدمکش»

Dairy of a murder از کیم یونگ ها   اولین کتاب جنایی است که خواندم و شروع خوبی بود که ذهنیتم را در این مورد تغییر داد. از دوره نوجوانی عاشق فیلم‌های پلیسی و جنایی بودم و هستم و همه را بدون استثنا می‌دیدم. هنوز شب‌هایی را به‌خاطر دارم که در دوران مدرسه و از …

خلاصه کتاب «خاطرات یک آدمکش» ادامه »

۸ اشتباه در توسعه فردی که شاید شما هم فکر می‌کردید درست است

  ۸ اشتباه در توسعه فردی که شاید شما هم فکر می‌کردید درست است   توسعه فردی چیست؟   توسعه فردی یا (IDP: individual development plan  و یا PDP: personal development plan) جعبه ابزاری است برای افرادی که می‌خواهند در زمینه‌های مختلفی مثل شغل، تحصیل، روابط، سلامتی و … بهتر از دیروز باشند. این بهتر …

۸ اشتباه در توسعه فردی که شاید شما هم فکر می‌کردید درست است ادامه »

پیمایش به بالا